Una Petita Mostra dels Animals del Centre

 • Gran Duc

  És l’au nocturna més gran del món. Les seves ales obertes  poden arribar a fer més d’un metre i mig. S’alimenta sobretot de rates, conills eriçons, ... fins i tot pot arribar a caçar una guineu.  Fa servir les seves potes com a forquilles i el seu bec com un gabinet. La seva oïda és el sentit més desenvolupat seguit per la vista molt ben adaptada a la nit. El gran duc és una au utòctona de Catalunya!

 • Oques Comunes

  Són molt valentes i defensen el teu territori amb ferocitat, tot i que les que viuen al CAN ja estan acostumades a menjar de les galledes dels nens i nenes que ens visiten i no representen cap perill!.  Ponen uns ous molt grans durant el darrers mesos d'hivern i principis de primavera.

 • Ós Rentador

  És parent del coatí, propi de l’Amèrica del nord més adaptat a climes freds . Són molt entremaliats i els hi encanta remenar amb les seves manetes. Es caracteritzen pel seu pelatge dens de color gris i una franja negra en forma d'antifaç. També està prohibida la tinença al nostre país donat que pot convertir-se en una espècie invasora ja que és capaç de sobreviure al nostres boscos i rius.

 • Ovelles

  Són molt suaus gràcies a la llana que els  cobreix el cos, un formidable aïllant pel fred. Cada any, quan arriba la calor,  hem d´esquilar-les perquè estiguin fresquetes. Produeixen bona llana, llet i carn.

 • La Salamandra

  És un amfibi petit, amb cua llarga i de colors generalment negre i groc. Aquests colors a la natura volen dir ”alerta sóc verinós!!”. És una bona defensa. Es poden tocar però després cal que ens rentem les mans amb aigua i sabó perquè el seu verí està a la seva pell.

 • Porc Vietnamita

  Hi ha qui pensa que pot tenir aquest animal  a casa seva com a mascota sense problemes! La veritat és que necessiten molt d'espai i es fan molt grans i poden arribar a pesar  60 kg. Els encanta que els ruixem amb la mànega i furgar al terra amb el seu nas rodó. A Catalunya els porcs són de color rosa o amb pigues negres però a l'Àsia s'estimen més engreixar aquesta raça més petita i els crien al costat de les seves vivendes per autoconsum.

 • El Messi, el Nostre Ruc

  Realment un animal  molt tossut i molt fort, quan no vole caminar  clava les quatre potes a terra i no hi ha manera de fer-lo moure. Han servit molt anys com animals de càrrega i de transports sobretot per llocs de difícil accés com el pas entre muntanyes. 

 • Àliga de Harris

  L’àliga de Harris és un rapinyaire diürn de mida mitjana que podem troba Amèrica. Les femelles són més grans que els mascles. Encara que és sol dir que les àligues són aus que viuen solitàries, en aquest cas no és així, ella viuen en grups on s’ajuden a caçar i a criar els seus polls.

 • Taràntula

  És una aranya de gran tamany. Té 8 potes i el cos ple de pels urticants. No saben teixir una tela per capturar les seves preses més aviat les cacen utilitzant els seus ullals. Generalment són inofensives i si t’arriben a picar per accident el seu verí no és mortal. Tenen molta mala fama per les pel·lícules de ficció.

 • Cabres Africanes

  Cabres africanes de menor tamany que les de producció lletera o les de carn que estem acostumats a veure. S'adapten millor a llocs amb poca vegetació i aigua. Ideal per al contacte amb infants donat el seu caràcter més dòcil i tranquil.

 • El Milpeus Africà

  Té 4 parells de potes a cada anella, si en tingués 2 seria un centpeus. Tenen una funció molt important a la natura. Ajuden a la descomposició de la matèria orgànica com fulles o restes de fruits i així les plantes poden absorbir millor els seus nutrients.

 • La Vaca

  Aquesta és la vaca Xarito. Va arribar al CAN aquest Nadal i només tenia tres mesos. Ara ja és una gran  una vaca lletera de raça frisona (les que tenen taques blanques i negres). Quan sigui mare tindrà molta llet i la podrem munyir per prendre llet fresca o fer formatge, iogurts i mató.

 • El Conill Nan

  És una de les mascotes més populars entre els nens i nenes. En diuen conills nans, però la veritat és que arriben a créixer força. A casa necessiten sortir a passejar força, fer exercici, rossegar i fins i tot fer forats a terra. Es reprodueixen amb molta facilitat i cada mare pots arribar atenir fins a 8 fillets.

 • El Poni

  Són petits i molt valents. S’utilitzen per aprendre a muntar  els infants i practicar fins i tot el salt.  Molt estimats pels nens i nenes , però alerta!:  tenen un caràcter una mica especial. Al CAN en trobareu dos,  el Pinxo i el Zamao, que són  encantadors.

 • Camaló del Yemen

  També anomenat Calyptratus és un camaleó africà. El mascle té colors molt vius i una gran “banya” al cap que el diferencia de les femelles. Canvien de color segons el seu estat d’ànim tot i que existeix el mite que ho fan per camuflar-se. Tenen la llengua molt llarga i la fan servir per caçar insectes.

 • Duc Nival

  Amb la seva mirada groga intensa tenim el Duc nival,  els mascles són ben blancs i les femelles més grans de tamany tenen  taques fosques per camuflar-se entre la neu i els rocs. Viu en els ambients més freds del nord d’Europa. El nostre duc  prové de Sevilla d’una botiga d’animals on un inconscient el tenia tancat en una gàbia de lloros.

 • El Conill Porquí

  També anomenat conill d’índies o cobai. És originari d’Amèrica del sud. Són rosegadors molt tranquils i sociables, també molt intel·ligents. Són molt bona mascota,  això sí cal recordar en afegir vitamina C a la seva dieta, el seu cos no la pot fabricar i sense es posaria malalt o fins i tot podria morir.

 • Els Cavalls

  La Blanca, la Taca i la Jolie, tres eugues que pasturen pels camps del CAN. Són  animals  grans i forts  per això, abans,  els cavalls servien de  cotxes, camions i tractors. El nostre ferrador, l'Isaac Salada Canal, vetlla perquè  vagin sempre ben calçats.... bé, de fet no els ferra, més aviat els  fa la pedicura. Són els cavalls més feliços del món!

 • Òliba

  L’òliba és caracteritza per la seva cara en forma de cor i els seus ulls grans i negres. Les seves potes són llargues i acaben en unes grans urpes que li permeten captura les preses com petits ratolinets. S’empassa la presa sencera i amb les parts que no pot digerir crea una massa anomenada egagròpila que treu per la boca. Ella no fa nius aprofita les cases abandonades i els forats als arbres.

 • la Iguana

  És un rèptil que prové de l’Amèrica central. Viu als arbres on es camufla dels seus depredadors amb les seves escates verdes. S’alimenta de fulles i fruits. Quan és adulta pot arribar a pesar 15 kg i créixer fins al metre i mig. És per aquest motiu que  molta gent que han comprat una iguana com a mascota domèstica l’acaben abandonant en centres d’acollida especialitzats.

 • Emú

  Aquest és un ocell australià molt especial, perquè té plomes i ales però no pot volar; s'estima més sortir corrents a tota pastilla. Li agrada pasturar l’herba i pon una cinquantena d'ous de color verd.

 • Daina

  Aquest és un ocell australià molt especial, perquè té plomes i ales però no pot volar; s'estima més sortir corrents a tota pastilla. Li agrada pasturar l’herba i pon una cinquantena d'ous de color verd.

 • L'Eriçó Africà

  L’eriçó Africà és un mamífer que s’alimenta de petits insectes i alguns fruits. És nocturn i la seva visió és un desastre. El seu sentit més desenvolupat és el tacte i l’oïda. Quan es vol defensar es fa una bola amb el seu cos i posa totes les punxes cap a fora.

 • Porc Espí

  És uns del rosegadors més grans del planeta amb unes impressionants punxes que li serveixen de defensa. Vien en caus que ells mateixos escaven a terra. Els seus ulls són petits i estan adaptats a la foscor. El seu sentit més desenvolupat és el tacte gràcies al seu enormes bigotis.

 • Boa Constrictor

  És una serp que prové de l’Amèrica central. Li agrada enfilar-se als arbres on caça de nit diferents animals com llangardaixos, petits mamífers i aus. Pot arribar a créixer fins als 5 metres. La seva vista es molt dolenta i fa servir l’olfacte i unes petites escates que té al llavi que capten l’escalfor. Escanya les seves preses abans d’empassar-se-les.

 • Falcó

  El nostre falcó l’Eloi era un antic treballador de l’aeroport, ell ajudava a espantar  els coloms de la pista perquè els avions poguessin aterrar sense cap perill. Per caçar s’enlaira molt amunt i gràcies a la seva bona  vista detecta les seves preses. Pot baixar volant a una velocitat de 360 km/h és una de les aus més ràpides del món.

CAN - Centre d'Apropament a la Natura 2014